A fenntarthatóság és a környezettudatosság kiemelt szerepet tölt be napjainkban. Fontos erre figyelmet fordítani a vendéglátóhelyek üzemeltetése során is. A megfelelő hulladékkezelés kulcsfontosságú, amiben segítenek a hulladék- és moslékgyűjtők.
A jogszabályi előírásoknak való megfelelés, a költségmegtakarítás, valamint a pozitív imázs egyaránt lényegesek. Mindezekért sokat tehet a hulladékok megfelelő módon történő összegyűjtésével.
A vendéglátóiparban termelt hulladékok mennyisége és típusa rendkívül sokszínű, hiszen az ételmaradékok, a csomagolóanyagok, az üvegek, a papír, a műanyag, a konyhai vágási hulladékok mind a szemétbe kerülnek. Szelektálás nélkül növekedik a szemétdíj és a környezeti terhelés. A helyes hulladékgazdálkodás viszont lehetővé teszi az újrahasznosítást, és jelentős mértékben csökkenthető a lerakókra nehezedő nyomás.
Az ételkészítés során, a tányérokról megmaradó, emberi fogyasztásra alkalmatlan szerves anyagok esetében kiemelt figyelemre van szükség. Értékes nyersanyagként van lehetőség a felhasználásra, ugyanis az állattartó telepek, a biogázüzemek, a komposztáló létesítmények könnyen fel tudják dolgozni.
A legfontosabb szempontok a higiénia, a szagok elzárása, a könnyű tisztíthatóság. A zárt, szagmentes moslékgyűjtők lehetővé teszik az ételmaradékok megfelelő módon történő összegyűjtését. Sokat segítenek a mindennapi munka megkönnyítésében.
Különböző kialakítású és méretű hulladékgyűjtőkkel várjuk, így hamar megtalálhatja a tökéletes változatot. Informálódjon, és rendelje meg a munkaterületére legmegfelelőbb terméket!