Tökéletes klíma a nemes borok számára - Liebherr borhűtők

Tökéletes klíma a nemes borok számára

 
Ha borról van szó, mindig nagyon fontos a helyes hőmérséklet. A szőlő tökéletes érését biztosító környezettől kezdve, a borkészítés érlelési folyamatain át egészen a kész bor kiegyensúlyozott hőmérsékletű tárolásáig. És ami a legfontosabb, a hőmérséklet határozza meg a bor ízét és aromáját – a szervírozási hőmérséklettől függ, mennyire fogják élvezni és értékelni a bort.
 

A bor ideális tárolási hőmérséklete

A hőmérséklet emelkedésével megnő a bor molekuláinak kinetikus energiája, ami gyorsítja az öregedési folyamatot, és így a minőség romlásához vezet. Ezért ajánlott a bort hosszabb idejű tároláskor +10 °C és +12 °C közötti hőmérsékleten tartani.
A legfontosabb az állandó hőmérséklet fenntartása, mert a hőfokingadozások rontják a bor minőségét. Abban pedig, hogy mennyire ízlik egy bor, meghatározó szerepe van, hogy milyen hőmérsékleten fogyasztják.
 

Vinidor típuscsalád

A Vinidor típusú bortemperáló szekrények hihetetlen rugalmasságot kínálnak: egyetlen készülékben egyesítik a tároló és a több hőmérsékleti zónás készülékek minden előnyét. A típuscsalád készülékeit két vagy három hőmérsékleti zónával szállítjuk, ahol a zónák hőmérsékletét egyedileg be lehet állítani +5°C és +20°C között a kívánt értékre. Így a három hőmérsékleti zónás készülékben egyszerre lehet a saját optimális szervírozási hőmérsékletén tárolni a vörösbort, a fehérbort és a pezsgőt. A Vinidor típusú borhűtők a hosszabb idejű tároláshoz is tökéletes klímát nyújtanak. A hőmérsékleti zónák változatos mérete és teljes körűen beállítható hőfokszabályzása révén ezek a készülékek lényegében bármilyen borgyűjteményhez alkalmasak lehetnek.
 

Borklíma szekrények

A borklíma készülékek a borospincékhez hasonló körülményeket biztosítanak. Ezért ideális választást jelentenek akár a hosszabb idejű tároláshoz is, akár akkor, ha nagy borkészleteket kell mindig a tökéletes szervírozási hőmérsékleten tartani. A +5°C és +20°C közötti megfelelő értékre beállított hőmérséklet állandó és a készülékben mindenhol egyenletes.


 
Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.