Kínáljunk CHURROS-t! Lássuk, mi kell hozzá?

Kínáljunk CHURROS-t! Lássuk, mi kell hozzá?

 

 

churro spanyol édesség: sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Hazánkban is egyre nagyobb a népszerűsége, de még nem hódította meg a piacot, légy Te az elsők között, aki kedveskedik vásárlóinak ezzel a remek ízletes étellel.

 

Minden országban más és más elkészítési módja van, vegyük a legnépszerűbbeket:

Argentínában dulce de lechével, csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forró csokoládéba mártogatva fogyasztják. Mexikóban desszertnek tekintik, zsírosabban készítik, és fahéjjal szórják be. Az Egyesült Államokban általában cirkuszokban, vidámparkokban, és fesztiválokon árulják, többnyire mexikói stílusban elkészítve. Andalúzia egyes részeiben kör alakban is előfordul, amit ha elvitelre kérnek, fel tudnak szúrni egy pálcikára. Franciaországban chichi vagy chuchu néven találkozhatunk vele.

 
A churrót leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Sokszor forró italokkal (forró csokoládéval, tejeskávéval) szokták felszolgálni, de néhol ánizsba is mártogatják. A churrót árusító üzletekben melegen és magában szokták tálalni vagy különböző minőségű porcukorral szórják meg.

 

Lássuk az elkészítési módját:

 
Elkészítéséhez szükséges eszközök:

22 literes Diamond gázüzemű "turbo" churros sütő

http://www.gasztroborze.hu/index.php?route=product/product&product_id=8005&search=churro


 

Diamond manuális tészta adagoló

http://www.gasztroborze.hu/index.php?route=product/product&product_id=5873&search=churro
 

 

És/Vagy
Diamond automata tészta adagoló

http://www.gasztroborze.hu/index.php?route=product/product&product_id=5875&search=churro



 
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze liszt
  • étolaj
  • 2 pohár víz
  • cukor (a mártogatáshoz)

Az elkészítés menete:
  1. A vizet, az olívaolajat és a sót felforraljuk.
  2. Beleöntjük az összes lisztet, és forralás közben összekeverjük, míg egy labdácska nem keletkezik.
  3. Megvárjuk, hogy kihűljön egy kicsit, majd a churrokészítővel vagy a habnyomóval 8-10 centiméteres, bordázott csíkokat nyomunk a tésztából. A bordázás azért fontos, hogy egyenletesen süljön át a tészta.
  4. Az étolajban kisütjük a csíkokat. A csíkokat csak addig kell az olajban tartani, amíg éppen meg nem színeződnek.
  5. Lecsepegtetés után cukorba mártogatva fogyasztható.
 

1x3 literes Bras meleg krém adagoló

http://www.gasztroborze.hu/index.php?route=product/product&product_id=7535&search=forr%C3%B3
 
Bármilyen forró italhoz használható, beleértve a teát, a forró csokoládét vagy a forró töltő krémeket.
Használható croissant és sütemények töltésére a speciális adagolónak köszönhetően.
 


 

Bármely eszköz megvásárolható a nagykonyhai eszközöket forgalmazó GasztroBörze Kft.-nél, akár kedvezményes részletfizetési konstrukcióban is.

 
 
Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.