ÉTELSZÁLLÍTÁS

Milyen eszközök kellenek egy étteremnek, ipari konyhának az ételkiszállításhoz?

Sajnálatos módon a koronavírus (Covid-19) Európát és közte Magyarországot sem kímélte. A turizmus szektor kulcsszavaira rákeresve a Google Trendsben jól látható, hogy a szállás, utazás szavak mellett a kávézók és az éttermek szenvedték el a legnagyobb zuhanást.


 
Az elmúlt időszakban jó néhány étteremre, kávézóra, sütödére került lakat, mert nem építették ki régebben a házhozszállítási rendszerüket.  Azok a kifőzdék, ételkészítésre szakosodott cégek, akik bevételük nagy részét az ételkiszállításra építették, ők most is folyamatosan üzemelnek. A Google Trends grafikonjait megtekintve jó látható, hogy a kiszállítás szóra a kereslet emelkedést mutat. Mit tehet egy étterem, kifőzde, ipari konyha, aki nem szeretne bezárni és a szolgáltatásait házhozszállítással szeretné megoldani? Összeállítottunk egy listát az elmúlt időszak vásárlásai alapján, hogy az ételkiszállításra specializálódott cégek milyen a vendéglátóiparban használt edényzeteket, eszközöket vásároltak a megnőtt kereslet kielégítésére.
 

Milyen edényeket vásárolnak az éttermek?

A menüs kiszállítás igazán elterjedté vált az utóbbi időben, amihez az alábbi eszközöket vásárolják az éttermek:
 
Műanyag leveses szállítódoboz + tető
Ételszállító doboz + tető
Egyszer használatos evőeszközök, konyhai csomagolók
Egyszer használatos papírpohár fedővel
Mindezek mellett néhányan az 5 literes duplafalú badella mellett még thermoboxot is vásároltak.Milyen edényeket vásároltak a pizzériák?

A pizzériák már régóta házhozszállításból keresik meg a bevételük jelentős részét. Náluk mindösszesen két termék iránti kereslet emelkedett.
 Egyszer használatos papírpohár fedővel
Pizzaszállító thermobox
 

 

Milyen edényeket vásároltak a fagylaltozók?

A fagylaltozók úgy gondolják, hogy van értelme kinyitni, hiszen a szezon hamarosan indul és az embereket nem kell egy zárt térben kiszolgálni. Ők az alábbi edényeket vásárolták.
Hűtőtáska
Fagylaltszállító thermoláda


Milyen edényeket vásároltak az ipari konyhák?

Számos ipari konyha, akik az iskolákat, bölcsődéket, nagyobb rendezvényeket látták el, bezártak az átmeneti időszakra. Akik nyitva maradtak és profiljukat szélesítették, azok az alábbi edényzetet vásárolták meg.
Ételszállító badella (5l – 30l között)
Korházi thermo tálca porcelán edényezettel
Menü mobil thermoláda
Italszállító/ Italtartó

A fenti listát segítségnek szánjuk azok számára, akik nem szeretnének bezárni de tovább szeretnék tevékenységüket folytatni egy olyan ágazatban, ahol még kevés a tapasztalatuk.
Keressen minket az info@gasztroborze.hu e-mail címen, vagy a +36 30 9382959-es telefonszámunkon.